Dues alumnes del col·legi guanyen el certamen de Tiktok “Badalona per la Igualtat”

L’Anna Raya i la Laia Hernàndez, alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Badalonès, han estat les guanyadores del certamen “Badalona per la Igualtat” amb aquest vídeo. L’entrega de premis s’ha fet aquesta tarda a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver, i l’Anna i la Laia hi han anat acompanyades d’altres alumnes de la nostra escola. La Laia Trenchs, l’Eric Copete, l’Oriol Ferré i la Montse Marrero, de 2n d’ESO, han quedat en la segona posició. A l’acte, presidit per la segona tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Aïda Llauradó, també hi van assistir la Maria Rosa i la Mireia Fernández, de 3r d’ESO, que també van participar en el certamen de vídeos. 

Al concurs s’hi han presentat 17 peces de temàtiques diverses amb l’etiqueta #bdnxlaigualtat i #rodandoporlaigualdad pel que fa a l’àmbit espanyol. Els i les joves han reivindicat el missatge feminista  expressant el seu ferm rebuig al masclisme i al sexisme expressant el seu no a les situacions de control, assetjament i violència masclista. El primer i el segon premi estan dotats econòmicament amb 200 i 100 euros respectivament. A més, el primer premi, assolit per les dues alumnes de la nostra escola, optarà a la competició a l’àmbit estatal amb premis de 1.000, 500, 400, 300 i 200 euros. Avui està previst que es doni a conèixer el veredicte a nivell estatal.

L’objectiu de la convocatòria ha estat l’estímul de la capacitat creativa de la ciutadania, alhora que potenciar la consciència i la reflexió feminista. S’ha escollit la plataforma TikTok com una de les preferides per la joventut.

“Rodando per la igualtat” es va crear  l’any 2021 per la suma de 60 certàmens locals, en què van participar més de 700 obres que van generar més de 5 milions de visualitzacions a TikTok al voltant de l’etiqueta #rodandoporlaigualdad.

En la seva intervenció, Aïda Llauradó, ha destacat que “els i les joves que han participat tenen una alta capacitat per explicar i detectar el masclisme i que, per tant, tenen una capacitat transformadora molt esperançadora per als temps que corren”. Llauradó ha instat les noves generacions a “aportar el canvi generacional que la nostra societat necessita per arribar a ser més justa, lliure de masclismes i en general més equitativa”. Llauradó també ha dit que “els i les joves que han participat del concurs estan altament compromeses amb els valors feministes i cal que se continuïn fent iniciatives d’aquest tipus.” A l’acte també hi han assistit altres representants de partits del govern i de l’oposició.

La direcció i el personal de la nostra escola feliciten tots els alumnes que han participat en el certamen i els insta a continuar treballant a favor de la igualtat.