Ani Dunjó: “La tasca del docent va molt més enllà de la simple transmissió de coneixement”

La directora del Col·legi Badalonès, Ani Dunjó, ha assegurat aquesta tarda que “avui dia, la tasca del docent va molt més enllà de la simple transmissió de coneixements. Hem de conèixer els nostres alumnes, amb els seus punts forts i febles; saber els seus objectius i orientar-los amb vista al seu futur”. Dunjó ho ha dit en l’últim Coffee Talk del curs, que ha acabar convertint-se en un tancament telemàtic de l’exercici, en el qual han participat els més de 150 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i superiors que s’imparteixen al col·legi. La directora ha subratllat l’aposta que el Badalonès va fer pels cicles formatius que, segons va assenyalar, “s’han convertit en un referent i en un model d’èxit”. “Ens ha costat moltíssim arribar fins aquí. Hem batallat molt i no defallirem”, va concloure. Podeu veure aquí el vídeo amb la intervenció de la nostra directora.

La coordinadora de cicles de grau superior, Montse Luna, va obrir l’acte, que també va comptar amb la participació de representants de nombroses empreses. Ho va fer destacant la creixent importància de la formació econòmica, no només a nivell d’empresa i emprenedoria, sinó també a nivell domèstic. Luna va agrair l’esforç fet pels alumnes per un confinament que ha donat vigència a la dita de “voler és poder”. 

La ponència central de l’acte de cloenda del curs ha anat a càrrec de representants de Yuki Software, una empresa multinacional recentment implantada a l’Estat, i especialitzada en processos de digitalització comptable per a empreses. El cap del Programa de Formació en Centres de Treball del col·legi, Aniceto Ramírez, va destacar la importància que la digitalització tindrà en el programa formatiu dels futurs estudiants de cicles. “És un repte per a tots: empreses, institucions acadèmiques i estudiants. Toca continuar adaptant-se als canvis i ho farem, com hem fet sempre”.

El cap d’estudis de cicles formatius del Badalonès, Ricard Eguiluz, va cloure l’acte amb un discurs centrat en els canvis derivats d’una pandèmia que, segons va assegurar, “ha tret el millor i el pitjor de les persones”, ha obert noves oportunitats de negoci i, sobretot, ha introduït canvis en la nostra manera de relacionar-nos”. En aquest sentit, va felicitar els docents i els alumnes de l’escola per l’esforç fet en un final de curs molt atípic que, va reflexionar, “s’ha pogut salvar gràcies a la tecnologia”. “Fa 35 anys que faig classes, i no sé com ens hauríem fet si la pandèmia s’hagués produït als anys 80 i 90”. En qualsevol cas, va assegurar haver trobat el contacte humà amb els alumnes i els companys, i va assegurar que la situació actual no ha fet més que refermar la seva convicció que “la presencialitat és indispensable en els processos educatius que busquen l’excel·lència”. “En el futur, intentaré prescindir dels comiats telemàtics”, va ironitzar. Aquí podeu veure la intervenció del cap d’estudis de Cicles Formatius.